3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Tarım eski Bakanı Sivas'ta...

Saadet Partisi (SP) İl Teşkilatı binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Musa Demirci, Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Siyasi İşler Başkanı Muhammet Seçilmiş katıldı. Toplantıda konuşan eski bakan Demirci, tarım sektörünün ülke için önemli sektörler arasında olduğunu ve güncelliğini koruduğunu söyledi. Demirci şöyle konuştu:
"Tarımın önemi, istihdamla birlikte insanımızın gıda güvenliği, tarıma verilen önemle paralel olarak devam eder. Dolayısıyla bu sektör önemlidir. Bunu da korumak gerekir. Bütün dünya tarımı korur ve destekler. Türkiye’nin de tarımını koruması ve desteklemesi gerekir."

Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan buğday birim fiyatının, çiftçiyi bugün zor duruma düşürdüğünü ileri süren Demirci, "Daha önce açıklanan buğdayın kilogram fiyatı 370 bin lira olarak belirlenmişti. O zamanlar Çukurova ve diğer bölgelerdeki mahsul toplandı. Ancak bugün Anadolu’da yeni mahsul toplanıyor ve çiftçi bu fiyat altında iş yapamaz duruma geliyor. Bunun bir an önce desteklenmesi gerekir. Bunu da TMO’lar yapmaktadır. Ancak bugün TMO elemanları, tüccarlarla birlikte meydanlara giderek, mahsul toplamaktadır. TMO’nun elemanı, tüccarla birlikte aynı meydanda alım yaparsa çiftçiyi kim koruyacak, kim sahip çıkacak? TMO müdürlüklerinin kapılarında, ’çiftçinin kara gün dostudur’ yazıyor. Bu nasıl kara gün dostluğudur. O bakımdan biz hükümet yetkililerini, bir kez daha uyararak çiftçiye sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu sıkıntının ilgililer tarafından düzeltilmesi gerekir" diye eleştirilerde bulundu

iha-sivas
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?