2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Tek kişilik orketstra

Sivas’ta çilingirlik yaparak geçimini sağlayan anahtarcı Zeki Gönel, icat ettiği tek kişilik orkestrası ile gelen müşterilerine mini konser düzenliyor.

Çilingir Gönel, yaptığı orkestrası ile ayaklarıyla darbuka, zil, def ve çan çalarken, eliyle cümbüş çalıp türkü söylüyor. İcat ettiği tek kişilik orkestrasını bir arkadaşına kızdıktan sonra yaptığı söyleyen Gönel, adına ’Zekii Darbukaları’ adını verdiği orkestrasında ayakları ile def darbuka, zil ve çan çaldığını söyledi.

İcadını 1 yıl içinde tamamladığını kaydeden Gönel, "Yaklaşık 3 yıl önce arkadaşlarla eğlenmeye gittiğimizde, saz çalıp türkü söylerken, darbukayı çalan arkadaş, çalmayacağını söyleyip eğlencemizi yarıda bıraktı. Bende bunun üzerine kızarak, ayaklarımla çalabileceğim bir saz icat etmek istedim. Bir yıl uğraştan sonra bunu ortaya çıkardım" diye konuştu.

Gönel, yaptığı icadın herkes tarafından beğenildiğini kaydederek, "Buraya anahtar yaptırmaya gelen müşterilerim, darbukayı görüyor ve merak ediyor. Ben de onlara mini bir konser veriyorum" dedi.

Anahtar yaptırmaktan çok müzik dinlemeye gelen müşteriler ise, "Ben bir gün anahtar yaptırmaya geldiğimde bunu gördüm. Daha sonra Zeki Bey konser verince çok beğendim. Anahtar yaptırmak isteyen tanıdıkların anahtarlarını ben buraya getirip hem anahtar yaptırıyorum, hem de konser dinliyorum" diye konuştular.

sivas
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 09:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?