3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Teröre lanet yağdı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl, Merkez İlçe ve Kadın Kolları "Masum İnsanlar Ölmesin" adı altında Irak, Afganistan ve İsrail’de Müslümanlara yapılan saldırıları kınamak için miting düzenledi.

BBP il binası önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kadar partili, Atatürk Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı’ndaki Selçuk Çay Bahçesi önüne yürüdü. Partililer, miting yapılacak bölgeye gelirken, omuzlarında 2 adet çocuk tabutu ile Türk ve KKTC bayrağı taşırken, tekbir getirerek, çeşitli sloganlar attılar.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan mitingde açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı İsmail Yıldırım, başta ABD olmak üzere bir çok ülkenin, dünyanın pek çok yerinde Müslümanlara zulüm yaptığının altını çizerek, özellikle Irak sınırında yaşanan olaylarda Türkiye’nin bölgede söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Komşu ülkelerde yaşanan vahşete dünyanın seyirci kaldığını ancak Türkiye’nin de aynı şekilde seyirci kalmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Bu yangın bizim topraklarımızı da kundaklamaya yöneliktir. Biz sadece; BBP’liler, sadece ülkücüler olarak uyanık olmayı yeterli bulmuyoruz. Aziz milletimizin tamamının geleceğini tehdit eden bu yakın tehlikeyi hep birlikte fark edip, gereği için üstümüze düşen ne varsa teyakkuz içinde dik ve diri olarak birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

Yıldırım, konuşmasını "AB eterini koklayanlar, uykularından uyanana kadar iş işten geçebilir. Aziz milletim; Sen uyanık ol. Ey sevgili genç kardeşlerim, sen anam, bacım, kardeşim sen gözünü aç. Politikacım, polisim, askerim, paşam, bürokratlarım biz sizi uyanık görmek istiyoruz. Zira bilirsiniz ki su uyusa da düşman uyumaz" diyerek tamamladı. Yapılan konuşmalar sonrasında partililer olaysız şekilde dağıldı.

sivas
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?