3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

THK'dan model uçak kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Havacılık Kolu bünyesinde "Model Uçak Kursu" açıldı.

Açılan kurs hakkında bilgiler veren THY Kurumu Sivas Şube Başkanı Halil Işın, bir buçuk ay sürecek olan kurs sonrasında yapılan model uçakları halka sergileyeceklerini belirterek, "Model Uçak Kursu şubemizin ilk faaliyetidir. Bundan sonra da çeşitli faaliyetlerle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Havacılık kollarını yaygınlaştıracaklarını belirten Işın, "Havacılık sevgisini halkımıza ve gençliğimize aşılamak için havacılık kollarını ilimizde yaygınlaştıracağız. Cumhuriyet Üniversitesi’nde Havacılık Kolu açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde burada da Havacılık Kolu açarak öğrencilerimizin aktif görev almalarını sağlayacağız. Türk Hava Kurumu Eğitim Tesisleri’ni ilimize getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’İstikbal Göklerdedir’ sözü havacılığa verdiği önemi anlatıyor. Biz de havacılık sevgisini gençliğe ve halkımıza aşılamayı kendimize amaç edindik" diye konuştu.
12 kursiyerin katıldığı Model Uçak Kursu’nda Rehber Öğretmenler Sıtkı Türksever ve Umut Altuğ bir buçuk ay süresince kursiyerlere eğitim verecek.

sivas
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 13:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?