2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Türk Yıldızları Sivaslılar'ı büyüledi

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 85. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama törenine TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Sami Aydın ve vatandaşlar katıldı.

İnönü Caddesi’nde yapılan kongre yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Sami Aydın ve Vali Hasan Canpolat günün önemini belirten birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Sivas Kongresi ile Türk milletinin bağımsızlığının tüm dünyaya duyurulduğunu ifade ederek, "Sivas Kongresi’nde, Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar genişletilmiş, bu kararlara tüm memleketi kapsayan bir nitelik kazandırılmıştır. Türkiye’nin geleceğinin milli birlik ve beraberlikten geçtiği vurgulanmış, milletimizin tek vücut olduğu, dünyaya Sivas’tan ilan edilmiştir" dedi.

Son olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç da 4 Eylül’de Sivas’ta alınan kararların bağımsızlık yürüyüşünün ikinci durağında alındığını söyledi. Sivaslılara ’kahraman şehrin insanları’ şeklinde hitap eden Arınç, "Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü temsil eden Meclisimiz, 23 Nisan 1920’de açıldığında, onun altında Sivas’ta toplanan bir avuç özgürlük savaşçılarının kararlılığı, Sivas Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’ni de ayrıca anmak istiyorum. Onlar bağımsız bir ülke için ilk örgütlenen ve ilk çalışmaya koyulan kadınlarımızdı.  Ne kadar övünseniz azdır" dedi.

Konuşmaların ardındın geçit töreni gerçekleştirilirken, Türk Yıldızları, gösteri uçuşu yaptı.
Akıncılar İlçesi’nden bir grup, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a kavun hediye etti.
Bu arada, İnönü Caddesi’nde yapılan kongre yürüyüşünün ardından protokolün Orduevine geçerek, dinlendiği sırada, törenlere katılan Başbakan Yardımcısı Şener’in türbanlı eşi Bennur Şener, Hükümet Meydanı’nda yapılacak olan törenlerdeki protokol yerine geçerek, davetlileri bekledi. Davetlilerin gelmesinden önce protokol tribünündeki pankartlar, rüzgar nedeni ile ters dönünce, görevliler de merdiven dayayarak pankartları düzeltti.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 15:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?