7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ulaştırma Bakanı Sivas'ta

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM SİVAS'TA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 15'incisi düzenlenen 'Akıncılar Kültür Sanat ve Kavun Festivaline' katıldı.

Karayolu ile Erzincan'dan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile Akıncılar ilçesine gelen Yıldırım, D-100 Karayolu kenarında bulunan festival alan girişinde davul-zurna ve havai fişeklerle, Akıncılar Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ve daire amirleri tarafından karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, festival alanında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kız folklor ekibinin gösterilerini izledi. Folklor ekibinden Gökçenur Uslu isimli kız çocuğu,

göğsünden çıkarttığı Türk bayrağını Bakan Yıldırım'a hediye etti. Bayrağı öperek teslim alan Yıldırım daha sonra bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı ile sözlerine başlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Buralar benim çocukluğum geçtiği yerler. Ben Gölova'nın Tümeker köyünde doğdum. Buraları çok iyi bilirim. Buraların havasını solumuş, buralara gelmiş birisi olarak, bu anıları tekrar hatırlamak beni çok mutlu etti. Sizin bu muhabbetiniz olduğu sürece bize dağlar dayanmaz. Ovaları da geçeriz, barajları da geçeriz" dedi.

Ayyıldızlı bayrağın herkese yettiğini söyleyen Yıldırım, "Bu ayyıldızlı bayrak hepimize yeter. Onun rengi hepimizin kanının rengi. Kendini bilmez bir avuç insan, bayrağımıza dil uzatıyorsa, onlara sadece acımak gerekir. Bu bayrağın yanına bir bayrak dikmek gibi densizliğe kalkışanlara Akıncılar buradan cevap veriyor. Ey Türk oğlu Türk, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, Sivas'ı gör. Sivas'tan yükselen sesi duy. 72 milyonu kardeş bilip, acıda da kederde de, mutluluğu da bilen bu memleketin dirliğini,

birliğini tüm hücreleriyle savunan bu millet, bin yıldır kader birliği yaptığı bu toprakların bölünmesine, parçalanmasına asla izin vermez. Bölmeye kalkmaya çalışan bu ahmaklara tek bir tavsiyemiz var. Gelin bu çıkmaz sokaktan kurtulun. Gelin eğer fikriniz varsa bu ülkenin kalkınması için yavrularımızın, çocuklarımızın geleceği için, enerjinizi faydalı şeylerde harcayın. Bir olalım beraber olalım. Ülkemizin Büyük Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine hep birlikte çıkartalım" şeklinde konuştu.

 

12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, "Bir bayramdan çıkıp, bir bayrama giriyoruz. Yarın Ramazan Bayramı'nın sonu. Özgürlük ve demokrasi bayramının başlangıcı. Pazar günü Türkiye'nin önünün açacak aydınlık yarınlara taşıyacak o güne Akıncılar hazır mı? Bayramınız mübarek olsun" diye konuştu.

Festivale, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival sanatçılardan Gülcihan Koç'un söylediği türkülerle sona erdi.

Festivalde yaklaşık 10 ton kavun ikram edildi.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:33:03
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?