7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vatandaşlar kan verdi

VATANDAŞLAR KAN VERDİ

Sivas Kızılay Kan Merkezi tarafından Suşehri ilçesinde düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Suşehri Hükümet Konağı önündeki kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışı kampanyası hakkında açıklama yapan Sivas Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Erdağ, "Suşehri'nde kan bağışına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdiler. Bu yıl Suşehri'nde 3'ncü kez kan bağışı topluyoruz. Bu bizleri çok memnun ediyor. Kan bağışında kan vermeye uygun vatandaşlar form doldurarak kan bağışında bulunuyorlar" diyen Erdağ, "Topladığımız kanları merkezde testlerle çalışılıyor. Eğer sağlam çıkarsa aldığımız kan kullanılıyor, bir problem çıkarsa kişiyle irtibat kuruyoruz problemin ne olduğunu kendisine anlatıyoruz. Yapılması gereken tedavi yollarını da gösteriyoruz. Tedavisini yaptırıyor eğer tekrar kan verecek duruma gelirse kan bağışında buluyorlar" dedi.

Erdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Suşehri'nde kan bağış oranı normal. Bir kişi yılda 3 ay arayla 4 kere kan bağışı yapabilir Kan, yapılamayan tek organ olduğu için tamamen sağlıklı kişilerden alıp, ihtiyacı olan kişilere nakletmek üzere bu tip kampanyalar düzenliyoruz. Türkiye genelindeki bütün hastanelerde Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kan sadece Kızılay Kan Merkezi tarafından temin edilmektedir. Bu yüzden kana ve halkın duyarlılığına ihtiyacımız var. Kan veren kişiler daha sağlıklı oluyor. Kan bağışı sonrası tansiyon ve baş ağrısı başta olmak üzere birçok hastalığın engellendiği biliniyor. Bir kişi yılda 3 ay arayla 4 kere kan bağışı yapabilir ve sağlıklı her insan kan verebilir" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR KAN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 16:16:02
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?