3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yoğun kar yağışı yüzünden dağlarda yiyecek bulamayan ve bu nedenle karayollarına inmeye başlayan yaban hayvanların barındığı yerlere İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Sancak Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyeleri yem bıraktı.

Sivas-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan Taşlıdere mevkiine gelen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile avcılık kulübü üyesi yaklaşık 15 kişi, keklik yuvalarının bulunduğu noktalara yem bıraktı. Yem bırakılma işleminin tamamlanmasından sonra bir açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Mükremin Uçarcı, bu yıl doğaya bırakılmak için 6 ton yem alındığını belirterek, "Kış mevsimi nedeni ile kar yağdığında bir çok yaban hayvanı aç kalıyor. Bunların başında da keklikler geliyor. Yem bulamayan hayvanlar, karayollarına iniyor. İnince de bir çok vatandaş, keklikleri yakalıyor ve böylelikle kaçak avcılık yapmış oluyorlar. Bizler hem kekliklerin aç kalmaması, hem de kaçak avlanmanın önüne geçilmesi için alınan 6 ton yemi hayvanların bulunduğu noktalara bırakmaya başladık. Bunu görevlilerimiz ile birlikte Sancak Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyeleri yapıyor" dedi.

Uçarcı, vatandaşların yaban hayvanların korunması konusunda duyarlı olmalarını da isteyerek, "Kaçak avcılık yapılması nedeni ile bir çok hayvan türü yok oluyor. Bu nedenle çevrenizde kaçak avcılık yapanların görülmesi dahilinde hemen 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat ve müdürlüğümüze telefon açarak ihbar etmeleri gerekir" diye konuştu. Bugün başlanılan yem bırakma işinin, karların kalkana kadar yapılacağı kaydedildi.

Sivas-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 14:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?