7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Yanlış parka farklı çözüm

SUŞEHRİ BELEDİYESİ KALDIRIMLARA PARK EDENLER İÇİN FARKLI ÇÖZÜM GETİRDİ

Sivas'ın Suşehri ilçesi Suşehri Belediyesine bağlı ekipler, ilçede bulunan kaldırımlara park eden oto sürücüleri için farklı çözüm getirdi.

İlçenin en eski caddelerinden olan Yeşil çarşıda kısa süre önce tamamlanan parke taşı döşeme işlemlerinin ardından ışıklandırma sistemleri yapılan, süs havuzları konulan cadde üzerinde bulunan kaldırımlara araçlarını park eden sürücüler için, park yapılmamsı konusunda Belediye ekipleri caddenin ismine göre yeşil beyaz renklerde oluşan demir dubaları monte etti.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yapılan hizmetlerin Suşehri halkı için olduğunu, fakat kısa süre önce tüm işlemleri bitirilerek hizmete sunulan yeşil çarşının kaldırımlarının araç parkı haline geldiğini ve bu yüzden yapılan güzelliğin gözükmemesi nedeniyle böyle bir çözüm yolunu seçtiklerini dile getirdi. Yapılan yolun 5 metre yakınında araç park yerlerinin yapıldığını, fakat vatandaşların araçlarını halen bu yol üzerinde, yeni yapılan kaldırımların üzerine park ettiğini belirten Başkan Sel, "Bu yolumuzun öncelikli olarak alt yapılarını yaptık. Daha sonra parke döşemesi yapıldı. Ayrıca ışıklandırma işlemleri de tamamlanarak hizmete sunduk. Fakat bazı sürücüler bu yolu adeta otopark haline getirdi. Bizde belediye olarak, yapılan güzelliklerin daha iyi görünmesi açısından yolun her iki tarafında yeşil beyaz renklerden yaptırdığımız dubaları monte ettirerek park sorununu çözüme kavuşturduk. Çünkü bu yolumuza 5 metre mesafede olan otoparkımız mevcuttur. Ücretsiz olan bu otoparkımıza vatandaşlarımızın arabalarını park etmelerinin daha uygun olacağı düşüncesiyle böyle bir kararı almış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Sedat Sel, Yeşil çarşıda bulunan eski yerlerin, yer sahipleri tarafından tadilat yaptırıldığını da söyleyerek, "Böyle bir duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 16:20:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?