3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yeşil sahalara yakışmayan görüntüler yaşandı

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi’nde lider Sivasspor’un kendi sahasında Mersin İdmanyurdu’nu 2-0 yendiği maç sonrası Sivassporlu futbolcular ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

4 Eylül Stadı’nda oynanan karşılaşma sonrası Sivassporlu futbolcular, galibiyet sevincini ilk olarak soyunma odasında yaşadı. Soyunma odasına gelen Vali Hasan Canpolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Osman Kılıç ile Orhan Taş, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivassporlu yöneticiler, futbolcuları kutladı. Futbolcuları galibiyetten dolayı kutlayan Vali Hasan Canpolat, futbolculardan haftaya oynayacakları Vestel Manisaspor maçından da galip gelmelerini istedi.
Ardından tekrar sahaya çıkan futbolcular, tribünleri terk etmeyen Sivassporlu taraftarların yanına giderek karşılıklı sloganlar attılar.

Daha sonra soyunma odasına giden Sivassporlu futbolculara, Mersin İdmanyurdu taraftarları küfür ederek yabancı maddeler attı. Taraftarlara tepki gösteren Sivassporlu futbolcular, konuk ekip taraftarlarının bulunduğu tribünün önündeki tel örgülere geldi. Polis, olayların büyümesini önlemek için Sivassporlu futbolculara müdahale etti. Olaylar sonrası bazı Sivassporlu futbolcular ve yöneticiler, polislerin kendilerini jopladığını ve darp ettiğini ileri sürdü.

Basın Sözcüsü Fikret Ünsal da, Mersin İdmanyurdu taraftarlarının içerisinde bulunan bir polisin Sivaslılara küfür ettiğini, futbolculara jopla müdahale ettiğini iddia etti.

Bu arada stat dışına çıkan Sivassporlu taraftarlar, Başkan Odyakmaz’ın yanına geldi. Taraftarları sakinleştiren Başkan Odyakmaz, daha sonra aracıyla stadı terk etti. Taraftarlar da daha sonra olaysız dağıldı.

sivas
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 11:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?