17
Mayıs
2024
Cuma
DİVRİĞİ - SİVAS
Belediye Sayfaları

Divriği'de anlaşma sağlandı işçiler eylemi bıraktı

Sivas'ın Divriği İlçesi'nde bulunan Divriği-Hekimhan Demir Çelik Madenleri'nde (Div-Han) 3 gündür eylem yapan işçilerin, yeni yönetimle anlaşarak eyleme son verdikleri öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Özelleştirme İdaresi tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (Erdemir) 28.3 milyon dolara ihale edilen Divriği Hekimhan Demir Çelik Madenleri İşletmesi'nde (DİV-HAN), yeni yönetim tarafından işten çıkarılacağını ileri süren 540 işçi ile 150 memurun fabrika önünde 3 gündür yaptığı eylemin anlaşmayla sonuçlandığı ve işçilerin eyleme son verdiği öğrenildi.
Yeni yönetimle masaya oturduklarını ve anlaşmanın sağlandığını söyleyen Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Naim Sezer, maden işletmesinin yeni yönetimiyle 3 gündür yapılan pazarlığın sonuçlandığını belirterek, "Anlaşmamızda işçilerimizin daha önce almış oldukları maaşın 3'te biri tutarında aylık 580 milyon lira karşılığında tekrar işe alınmalarını sağladık. Emekliliği gelmiş olan 85 işçi ile 136 kadar vasıfsız işçi dışında kalan diğer işçilerimiz, bu gün 4-12 vardiyasına başlayacaklar" dedi.
Sezer, anlaşmanın sadece Divriği'deki madende çalışanlar için geçerli olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bu anlaşma sadece Divriği İlçesi'ndeki madende çalışan 552 işçi ile 141 memur arkadaşımızı kapsıyor. Erdemir yetkilileri, Hekimhan'da maden işletmeciliğinin yapılmayacağını açıkladığından Hekimhan'da çalışan 133 işçi ile 53 memur arkadaşımızın da işe alınması için yeni bir anlaşma yapacağız. Onların da tekrar işlerine kavuşmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 20:47:34
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?