22
Mayıs
2024
Çarşamba
DOĞANŞAR - SİVAS

Kabaçam gelenekleri Sarıyer'de yaşandı

Sivas - Doğanşar’a bağlı Kabaçam Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, 69.sunu düzenlediği piknik organizasyonunda İstanbul’da yaşayan Kabaçamlıları bir araya getirdi. Sarıyer – Kısırkaya Tepesi piknik alanında düzenlenen organizasyona bin 200 Kabaçamlı katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve İstanbul’da yaşayan Doğanşar-Kabaçam Köyü sakinlerini bir araya getirerek kaynaşmalarının amaçlandığı geleneksel piknik organizasyonu bu yıl Sarıyer’de bulunan Kısırkaya piknik alanında gerçekleştirildi.

Kabaçam Köyü sakinleri arasında yardımlaşma ve dayanışma bilincini yerleştirmeye yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 1970 yılında kurulan Kabaçam Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen pikniğe İstanbul’un değişik yerlerinden 1200 Kabaçamlı katıldı.

 

Piknik alanında yapılan kahvaltıyla başlayan organizasyonda yüzlerce Kabaçamlı, düzenlenen çeşitli etkinliklerde gönüllerince eğlendi. Çuval yarışı, yumurta, halat çekme yarışı, müzikte sandalye kapma yarışı vb. birçok etkinliğin yer aldığı şenlikte Kabaçamlılar bir arada bulunmanın keyfini çıkardı. Davul-zurna eşliğinde günün ilerleyen saatlerine kadar halaylar çekerek eğlenen İstanbul’da yaşayan Kabaçamlılardan bazıları da ağaç altlarında yaşıtlarıyla sohbet etmenin tadını çıkardı. 10 Haziran Pazar günü 07.00–21.00 saatleri arasında düzenlenen piknik organizasyonuna çevre köylerden de misafirler katıldı.

Organizasyonda konuşan Kabaçam Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman ÇAKMAK, dernek olarak birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını ifade etti. Köy çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışması, cami onarımı, mezarlık çevresinin rehabilite edilmesi, köy merkezine konuk evi yapılması başta olmak üzere birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Osman Çakmak, dernek çalışmalarına aynı hızla devam edeceklerini söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 22:16:03
Güncelleme :14 Haziran 2007 Perşembe 22:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YASİN ATEŞ IP: 85.102.93.xxx Tarih : 23.12.2007 12:49:45

ben doğanşar ütük köyünden yasin ateş,piknik organizasyonu güzel oldu çok eğlenceli geçti.ÜTÜK KÖYÜ HALKINI ÇAĞIRDIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.