18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMEREK - SİVAS

5 saat mahsur kaldılar

Gemerek İlçesi’nde gün boyu süren kar ve sonrasında başlayan fırtına 2 otobüs, 4 çoban ve birçok aracın mahsur kalmasına neden oldu. 5 saat sonra otobüslere ve kaybolan 3 çobana ulaşıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Gemerek İlçesi’nden Hocayusuf Köyü’ne 18 yolcu, Dursungu Köyü’ne de 11 yolcu taşıyan 2 ayrı köy otobüsü kara saplanarak mahsur kaldı. Yolcuların otobüsleri hareket ettirmek için çalıştığı ancak bir sonuç alamayınca durumu Kaymakamlığa bildirdikleri öğrenildi. Olayın duyulmasından sonra İlçe Kaymakamı Fatih Genel başkanlığında Köy Hizmetleri, Gemerek Belediyesi ve Jandarma ekiplerinden kurtarma timi oluşturularak, otobüslerin kaldığı mevkilere gidildi. Burada yapılan çalışmaların ardından her 2 otobüste yaklaşık 5 saat mahsur kalan yolcular kurtarılarak, akaryakıt istasyonlarındaki dinlenme tesislerine getirildikleri bildirildi.

Diğer taraftan Köseli Köyü’nde 1, Çepni Köyü’nde ise Yavuz İnan, İlker Kaynar, Seyit Ali Boztaş adlı 3 çoban ve 800 sürüden haber alınamadığını öğrenen kurtarma ekipleri, söz konusu köylere gitti. Köseli Köyü çevresinde yapılan araştırmada kaybolan çobana rastlanılamazken, Çepni Köyü’ndeki 3 çobana ulaşıldığı bildirildi.

gemerek
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:37:30
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?