18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMEREK - SİVAS

Gemerek'te heyelan

Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Sızır Kasabası'nda sabaha karşı meydana gelen ve bir ev ile ahırın çökmesine yol açan heyelan nedeniyle, İl Kriz Masası ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Heyelanı yaşayan vatandaşlardan Arslan Demircan, "Sabaha karşı babamın sesine uyandık. Dışarıdan ses geliyordu. Önce deprem oluyor zannettik. Dışarı çıktığımızda çamurların geldiğini gördük ve diğer komşularımıza da haber verdik" dedi.

Olay yerinde İl Kriz Masası ekiplerinin çalışma başlattığını belirten Sızır Belediye Başkanı Hayrettin Peker, can kaybının olmamasının sevindirdiğini belirterek, "Sabaha karşı meydana gelen olayda Duran Demircan isimli vatandaşımız, seslerin gelmesi ile uyanıp evinden dışarı çıkmış. Heyelanın geldiğini fark edince komşularına da haber vererek, olası yaralanma ve can kaybını önlemiştir. Şu an için mahallenin bir bölümü çamurla doldu. Belediye olarak burası temizlendikten sonra hasar tespit çalışmasına başlayacağız. Ayrıca İl Kriz Masası ekipleri de gelerek çalışma başlattı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 17:27:08
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 10:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?