18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMEREK - SİVAS

Valilik, haberi yalanladı

Sivas Valiliği İl Kriz Masası, bazı televizyon kanallarında bugün yayınlanan "Sivas’ın Gemerek İlçesi’nde 2 kardeş donarak öldü" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Kriz Masası yetkilileri, bu akşam bazı televizyon kanallarında "Sivas’ın Gemerek ilçesinde iki kardeş donarak öldü" şeklinde yayınlanan haber üzerine Sivas Valisi Hasan Canpolat’ın talimatıyla araştırma yapılarak, Jandarma ve Emniyet yetkilileri ile Gemerek Kaymakamlığı’ndan bilgi alındığı, alınan bilgilerde söz konusu haberin doğru olmadığının ortaya çıktığını bildirdiler.

Yetkililer, dün akşam saatlerinde ava giden Gazi ve Aytaç Göndoğdu isimli iki kardeşin, tipi nedeniyle Kocaoğlu Köyü’ne sığındıkları ve kardeşlerin ölmediklerinin anlaşıldığı bildirdi.
Diğer taraftan şehirlerarası ve köy yollarında kar nedeniyle kapanan yol durumları hakkında da bilgiler veren İl Kriz Masası yetkilileri, saat 21.20 itibari ile 717 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, 140 tanesinde yol açma çalışmalarının devam ettiğini, 110 köyde elektriklerin kesik olduğu ve 578 köyle de telefon görüşmesinin yapılamadığını bildirdiler.
Yetkililer, kapalı olan karayollarının ise şöyle sıraladılar:

"Zara-Şerefiye-Suşehri arası, Divriği-Arapgir arası, Şarkışla-Pınarbaşı arası, Şarkışla-Altınyayla arası, Şarkışla-Akçakışla arası, Ulaş-Kangal arası, Sincan-Divriği arası, Gedikbaşı-İliç arası, Hafik-Zara-Doğanşar arası, Altınyayla-Ulaş-Gürün ve Kangal-Gürün arası."

SİVAS (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 13:22:45
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?