18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLOVA - SİVAS

Küçükbaş hayvancılık bitiyor

İlçede özellikle büyükbaş hayvancılık yaygındır. Halen (4661) büyükbaş hayvan mevcut olmakla birlikte, bu sayının (5) misli hayvanın faydalanabileceği mera ve yaylım alanı vardır.

Büyükbaş hayvanlar çoğunlukla yerli ırktan oluşmakta olup, suni tohumlama çalışmaları ile kültür ırkı ve melez hayvan sayısı arttırılmaya çalışılmaktadır. İlçemizin günlük süt rekoltesi (17,5) tondur. İlçede günlük sütün değerlendiri- lebileceği mandıra, süt fabrikası ve benzeri bir tesis bulunmamaktadır. Eskiden yoğun olarak yapılan küçükbaş hayvancılık son yıllarda gerileme gös- termiştir. Kaymakamlığımız tarafından yürütülen projeli çalışmalarla küçükbaş hayvancılığın yeniden canlandırılıp yaygınlaştırılması için çaba sarfedilmektedir.

Gölova Baraj Gölü sulama amaçlı olmakla birlikte, İlçe merkezi ve köyleri tarımsal alanları sulamada gölden yararlanamamaktadır. İlçemiz tarım arazilerinin de Baraj Gölünden sulanabilmesi amacıyla D.S.İ.nce hazırlanan proje henüz uygulamaya konulmamıştır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 13:20:36
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 10:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
remzi çelik IP: 85.103.87.xxx Tarih : 26.12.2005 11:31:04
mum dibini ışıtmaz misali gölova baraj gölü yapılırken baraj kenarıdaki sulak arazi kamulaştırılmış ve sulanması gereken arazi içinse bir çalıma yapılmadığı için gölova suyun kıyısında susuzluğa mahkum edilmiştir hayvancılık bir gönül işine dönüşmüştür yurdumuza okadar çok kaçak et giriyorki yakında büyük başhayvancılıkta ölecektir