17
Mayıs
2024
Cuma
GÜRÜN - SİVAS

Gürün festivali coşkuyla kutlandı

Sivas’ın Gürün İlçesi’nde geleneksel olarak düzenlenen 6. Gürün Festivali büyük bir coşku ile kutlandı.

Festivale , Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, AK Parti Sivas milletvekilleri Orhan Taş, Osman Kılıç ve Adana Milletvekili Ziyattin Yağcı, Vali Yardımcısı Celil Öz, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Müttalip Ünal, Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Kaymakam Uğur Hasçakal ve Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu katıldı.

Festival ilk olarak yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından tören alanına gelen davetliler Mehter Takımı’nın seslendirdiği eserleri ve oynanan halk oyunlarını büyük bir coşku ile izlediler.

Festivalde bir konuşma yapan Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Gürün’de yetişen insanların memlekete hayırlı işler yaptıklarını belirterek, "Gürün’den kim çıktıysa şimdiye kadar Gürün’e sövdürmedi. Sizi yere baktırmadı, başınızı eğdirmedi. Buraya hiç kimse hırsız sıfatı ile tembel sıfatı ile Gürün’e geri gelmedi. İşte bize bu özü veren Gürün’dür, bu topraklardır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Oktay Kahveci’nin resim sergisi ve Halk Eğitim Merkezi’ndeki ev hanımları tarafından yapılan el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışlardan sonra Gürün’de bulunan Şoğul Kanyonu, davetliler ve protokol tarafından gezildi. Gezinin ardından Gökpınar Gölü’ne geçilerek, burada şiir dinletisi ve olta ile balık tutma yarışması yapıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 16:44:42
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 16:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?