18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRÜN - SİVAS

Gürün'e 'park' jesti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş’a ilçelerine bir park yapacakları müjdesini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında belediyelerin çalışmalarına katkı ve belediyeler arası dayanışma amacıyla hazırlanan projeler doğrultusunda Türkiye’nin değişik 11 yerine park yapılması kararı alındı.

Gürünlü bürokratlar Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı ve Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu ile birlikte İ.Melih Gökçek’i ziyaret eden Mehmet Aktaş, yaptığı çalışmalarla başarılı ve örnek hizmetler veren Büyükşehir Belediye Başkanını kutladı.

Ankara’yı mükemmel bir kent haline getiren Melih Gökçek’ten Gürün’e de destek isteyen Aktaş, Avrupa’nın çağdaş ve modern kentleri arasında yer alan Ankara’nın bir simgesinin de Gürün’de olmasını istedi.

Melih Gökçek yapılan görüşmede Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ayrım yapmaksızın Türkiye’nin 11 değişik yerine park yapacaklarını bunlardan bir tanesinin de Gürün’e yapılacağını bildirdi.

Gürün’e yapılacak parka Seyfi Saltoğlu’nun vesile olduğunu belirten Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin gündeminde olan park yapma projeleiyle ilgili konu gündeme geldiğinde Meclis Başkanı olan Seyfi Saltoğlu’nun talebi üzerine parklardan birinin Gürün’e yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

Melih Gökçek Belediye Başkan Vekili ve Meclis Başkanı olarak 5 dönemdir Ankara’ya hizmet eden Seyfi Saltoğlu’nun çok başarılı bir yönetici ve Gürün’ün yetiştirdiği önemli bürokrat¬lardan birisi olduğunu kaydederek, parkın Gürün’e kazandırılmasında büyük emeği bulunduğunu söyledi.

Ağrı, Beypazarı, Kemer, Ayvacık, Çankırı, Düzce, Hemşin, Salıpazarı, Siirt, Gürün, Hay¬mana’ya yapılacak parklardan birisinin Gürün’e verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Saltoğlu da, Gürün’e sahip çıkma ve böyle bir eserle hizmet etme imkânı bulduğum için kendisini çok şanslı hissettiğini ifade etti.

Seyfi Saltoğlu; “Memleketimize hizmet ederek, gelecek nesillere bir şeyler bırakarak sahip çıkabiliriz. Doğa, tarih ve birçok özelliğiyle önemli bir cazibe merkezi haline dönüşmek için çalışmaların yapıldığı Gürün’e böyle bir eserin kazandırılması ilçe için de çok değerli olsa gerek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Saltoğlu’na Gürünlüler adına teşekkür etti.

Parkın Gürün’e ayrı bir güzellik katacağını belirten Aktaş, “Ankara’da örneklerini gördüğümüz her biri birbirinden güzel sosyal alanlardan birisinin Gürün’e de yapılması ayrı bir önem ve güzellik katacaktır” dedi.

İsmail Demir-Kenthaber/Gürün
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:30:35
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 10:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?