30
Mayıs
2024
Perşembe
HAFİK - SİVAS
Belediye Sayfaları

Hafikli dalgıçlar yetişiyor

Sivas'ta Hafik Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dalgıçlık kursuyla itfaiye, emniyet teşkilatı ve sivil savunma müdürlüklerinde çalışan personele dalgıçlık öğretiliyor.

Okuma yazma kursları, dikiş nakış, bilgisayar ve İngilizce kurslarıyla tanıdığımız Halk Eğitim Merkezlerinden farklı bir kursa imza atan Hafik Halk Eğitim Merkezi, açtığı dalgıçlık kursuyla 7 kişiye ücretsiz eğitim vermeye başladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim görevlisi Mahmut Karakollukçu tarafından verilen 10 günlük teorik eğitimin ardından dalgıç adayları dalış derslerine başladı. Kurs süresince kursiyerlere eğitmen Karakollukçu tarafından sualtı becerilerini geliştirme yolları, su malzemelerini tanımaları, su malzemelerinin kuşanması ve dalış planlaması gibi konularda bilgiler aktarılıyor.

Teorik eğitimin ardından yüzme havuzunda dalış derslerine başlayan dalgıç adayları, kurs sonunda teorik ve pratik sınava tabi tutulacaklar. Dalışlarını yüzme havuzunun yanı sıra Zara Tödürge Gölü ile Gürün Gökpınar gölünde de sürdüren kursiyerlerden sınavda başarılı olanlar 1 yıldızlı dalıcı unvanını alacaklar.

2 Yıldız Dalıcı unvanıyla kurs hocası Mahmut Karakollukçu'nun yardımcılığını üstlenen Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi Taha Orkun Topal, kurs boyunca bir yandan kursiyerlere yardımcı olurken bir yandan da dalış konusunda kendisini yetiştiriyor. Dalgıçlığı severek yaptığını söyleyen Topal, mezun olduktan sonra dalgıçlık konusunda farklı iş kapılarının açılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 23:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?