29
Mayıs
2024
Çarşamba
HAFİK - SİVAS
Belediye Sayfaları

Kültür festivalinde maganda rezaleti

Sivas’ın Hafik ilçesinde düzenlenen kültür festivalinde, aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu onlarca kişi tabancalarla havaya ateş açtı. Güreş ağasını karşılamaya giden grup uyarıları dikkate almadı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve önceki gün başlayan Hafik Kültür Festivali’nde gerçekleştirilecek karakucak güreşleri için dün sabah ilçede toplanan konvoy, Düzyayla köyünde bulunan ve İstanbul’da harfiyatçılık yapan güreş ağası Hüseyin Karataş’ı getirmek için yola çıktı.

Peş peşe ateşlediler
Köye varan gruptan onlarca kişi, korkan çocukların önünde silahlarını peş peşe havaya ateşledi. Havaya ateş açanların arasında, koltuk değnekli bir kişi ile çocukların da bulunması dikkat çekti. Yüzlerce mermi sıkan kişilerin, silahların dikkatli kullanılması yönünde yapılan uyarılara aldırış etmedikleri görüldü. Güreş ağasının uyarısı ve kafilenin ilçe merkezine hareket etmesiyle silah sesleri son buldu.

Yürüyüş düzenlendi
İlçe merkezinde festivalin yapıldığı ilçe stadyumuna kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe o sırada ilçede bulunan iki Japon turist de katıldı. Halkoyunları ve mehteran bölüğü gösterileriyle devam edilen şenliklere AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç da katıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 10:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azrayildiz IP: 85.102.235.xxx Tarih : 25.08.2008 22:21:53

habere bak kimseye aldırış etmemişler güreş ağası dur deyince durmuşlar kimki güreş ağasıda yüzlerce ateş edeni durduruyor allah aşkınaaaa