23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

10 milyon tonluk enkaz

Koyulhisar'a bağlı Sugözü Köyü Kuzulu (Ağnus) Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrasında köyde 300 metre genişliğinde ve 1 km uzunluğunda 10 milyon tonluk enkaz oluştuğu bildirildi.

Yetkililer, enkazın 3 günde 10 metre hareket ettiğini belirtirken, enkazın nasıl kaldırılacağının düşünüldüğünü kaydetti. Ekipler, ilk evlere ulaşabilmek için bile en az 5 milyon ton toprağın alınması gerektiğini, bu çalışmanın ise en az 3 ay süreceğini açıkladı.

Sugözü Köyü’nde meydana gelen heyelanda 21 ev, 1 camii ve 1 kullanılmayan okul toprak altında kalmıştı. Daha önce de heyelan tehlikesi atlatan mahalledeki sadece 10 evde oturuluyordu.

Toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarına başlanamadı. Toprak altında kalan 15 kişiye ulaşılamazken, heyelanda yaralanıp hastaneye kaldırılan 11 kişiden 7’sinin taburcu edildiği, 4 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan heyelanda köydeki dere yatağında büyük bir göl oluştu. Derenin önünün kesilmesi nedeniyle oluşan su birikintisinin 2. toprak kaymasına sebebiyet verebileceği ifade edildi.

Siivas, Erzurum, Giresun, Tokat ve Amasya’dan gelen sivil savunma ekipleri, komando birlikleri ve jandarma ekipleri henüz enkaz kaldırma çalışmalarına katılamazken, sivil savunma ekipleri sabah saatlerinde enkaz alanında incelemelerde bulundu.

Bu arada heyelan bölgesini de içine alan Kelkit Vadisi’ndeki tüm yerleşim birimlerinin bundan sonra inceleneceği, gerekli görülen bölgelerin tahliye edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:26:23
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?