23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

24 ev toprak altında

Sivas’ın Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mahallesi’nde meydana gelen ve 24 ev ile bir caminin toprak altında kaldığı heyelanda 2’si çocuk 17 kişiden haber alınamıyor.

Edinilen bilgilere göre, 42 hanenin bulunduğu Koyulhisar Sugözü Köyü Kuzulu Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda 24 evin toprak altında kaldığı bildirildi.

Evlerin bazılarında göç nedeniyle insan bulunmadığı bildirilirken, halen evlerinde oturmakta olan 2’si çocuk 17 kişinin zeminden 10 metre yüksekliğinde oluşan toprağın altında kaldığı belirtildi.

Heyelan nedeniyle enkaz altında kalan ahırlardaki çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi.

Erzurum, Erzincan ve Tokat’tan gelen Sivil Savunma ekiplerinin bütün uğraşlarına rağmen heyelanda oluşan toprak katmanı, halen yöreye aktarılamayan araç gereç eksikliği sebebiyle kaldırılamadı.

Sivas Valisi Hasan Canpolat, akşama kadar konu hakkında ilgili merciilere telefonla bilgiler verdi. Araç gereç eksikliği ve toprak katmanının hayli yüksek olması sebebiyle arama kurtarma faaliyetleri istenildiği gibi yürütülemedi.

Sivil savunma ekipleri ise çaresiz kaldı. Akşam saatlerinde az da olsa başlanılan kurtarma faaliyetleri havanın kararmasıyla birlikte yarın sabaha kadar durduruldu.

Sivas Valisi Hasan Canpolat, heyelanda 24 evin toprak altında kaldığını, heyelanın hala devam ettiğini söyledi. Arama ve kurtarma çalışmalarının aktif hale getirilmesi için heyelanın bitmesini beklediklerini ifade eden Vali Canpolat, "Heyelan hala devam ettiği için şu anda müdahale etmemiz hayli zor.

Bu konuda sıkıntılıyız. Şu anda boşaltılan evlerden çıkarılan vatandaşlar için geçici barınma yerleri yapılıyor. Gereken her şey yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:05:55
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?