18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Boyalı'ya sulama kanalı yapılacak

KOYULHİSAR'IN BOYALI KÖYÜNDE SULAMA KANALI YAPILACAK

Koyulhisar Boyalı Köyü kendi imkanları dahilinde köy içerisindeki toplam bin 500 metrekare ve 30 bin TL maliyetli sulama kanalı yapıyor. Muhtar, dernek, köylü işbirliğinin güzel bir örneğini sergileyen Boyalı Köyü, yapımı süren sulama kanallarını yaz başına kadar bitirmeyi planlıyor.

Sulama kanallarının köylü için büyük sıkıntı olduğunu belirten Sivas Koyulhisar Boyalı Köyü Muhtarı Veysel Koç, köy sularının israf olduğunu, köy yollarını tahrip ettiğini ve yapılan çalışma sonucu sulama sorununun büyük ölçüde ortadan kalkacağını ifade etti. 2009 yılı içerisinde alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra 7 kilometre uzunluğunda içme suyu altyapısını devletten 1 kuruş almadan 40 bin TL harcayarak kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyleyen Sivas Koyulhisar Boyalı Köyü Muhtarı Veysel Koç sulama kanallarının yapımından sonra köy merkez yollarının da parke yapılması için çalışmalara başlamak için Koyulhisar Kaymakamlığına başvuracaklarını belirtti.

Sulama kanallarının yapımında Koyulhisar Kaymakamlığından büyük destek aldıklarını ifade eden Sivas Koyulhisar Boyalı Köyü Muhtarı Veysel Koç, "Bizlerden desteğini esirgemeyen Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük'e, AK Parti İle Genel Meclis Üyesi Aşkın Fırat'a, Koyulhisar İlçe Özel İdare Müdürü Hacı Karakullukçu'ya ve malzeme nakliyesinden kanal yapım işçiliğine kadar emeğini geçen, canla başla çalışan köylüme çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KOYULHİSAR'IN BOYALI KÖYÜNDE SULAMA KANALI YAPILACAK
KOYULHİSAR'IN BOYALI KÖYÜNDE SULAMA KANALI YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:29:01
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?