18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Devletten yardım eli

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, heyelan bölgesinde bulunan vatandaşların tüm acil ihtiyaçlarının karşılanacağını ve yeni bir iskan bölgesi seçilerek, ev ve ahırların yeniden yapılacağını söyledi.

Abdüllatif Şener, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’le birlikte Sivas’ın Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrasında bölgeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalar yapan Şener, acıları paylaşmak üzere hükümet ve yetkililer olarak bölgeye geldiklerini belirtti. Şener, yapılması gereken herşeyin yapılacağına dikkat çekerek, acıların paylaşıldıkça azalacağını vurguladı.

Şener, "Kuzulu bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın acil ne ihtiyacı varsa karşılanacaktır. Valiliğimiz, Bayındırlık Bakanlığımız ve müşteşar yardımcılarımız incelemelerini yapıyor. Bölgede tedbir alınacak ve kimse madur edilmeyecektir. Şu anda ortaya çıkan zararlar için gerekli ödenekler gönderilecektir" dedi.

Bölgede yeni bir iskan alanı oluşturulacağını belirten Şener, "Burada yetkililerimiz gerekli incelemeden sonra yer belirlenecek evler ve ahırlar yeniden yapılacaktır" diye konuştu.

Bakan Şener, vatandaşların heyelan altında kalan yerlere ulaşmak çabası içinde olduklarını, ancak buranın halen tehlikeli olduğunu ve bazı teknik çalışmalardan sonra buraya ulaşma konusunda izin verilebileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:49:27
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim EFE IP: 81.214.125.xxx Tarih : 20.10.2005 14:06:06
Tam bir yıl geçti.Köylülerimiz halen magdur.Kış bastıracak.Sayın yetkililer neyi bekliyor,Halen konteynırlarda kalıyorlar,Bu hemşehrilerimiz büyük acı yaşadılar,LÜTFEN SAG DUYULU OLALAIM,