24
Mayıs
2024
Cuma
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Heyelanzede sıkıntılı

Koyulhisar'a bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mezrası’nda önceki ay yaşanan toprak kaymasında hayatını kaybeden 15 kişi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sivas Gençlik Kolları mevlit okuttu.

Mevlite katılan Milletvekili Selami Uzun, köylülerin sorunları karşısında sessiz kaldı.
Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü’ne gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Kuru, ilk olarak Köy Muhtarı Temel Korkmaz’dan gelişmeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra, köye gelen Milletvekili Selami Uzun ile birlikte Sugözü Köyü Camii’ne giden Gençlik Kolları üyeleri ve köylüler, kılınan namazın ardından, 17 Mart’ta yaşanan toprak kaymasında hayatını kaybedenler için mevlit okuttu. Mevlit sonrası, camiden çıkan vatandaşlara şeker ve helvalı ekmek ikram edildi.

Konteynırlara yerleştirilen heyelanzedelerin yanına gelen Milletvekili Uzun, köylülerin sıkıntılarını dinledi. Bir vatandaş, Uzun’a, olayın üzerinden geçen süre içinde söz verilen kalıcı konutlar hakkında hiçbir gelişme olmadığını söyleyerek, "Buralarda bize yer gösterildi. Sonra da fay hattı geçtiği söylenerek, evlerin yapılmasının sakıncalı olduğu belirtildi. Oysa birçok yol ve menfezler yapılıyor. Bunlara sakıncası yok da, bize yapılacak evlere mi sakıncalı?"dedi. Milletvekili Uzun ise vatandaş karşısında konuşamayarak, "Bir jeoloji mühendisi yok mu ya, gelsin izah etsin" dedi.

Vatandaşlar, kalıcı konutların Koyulhisar İlçesi’ne yapılacağını, ancak orada geçinemeyeceklerinden köylerinden ayrılmak istemediklerini belirti. Milletvekili Uzun’un, "Burada nasıl geçiniyorsunuz?" diye sorması üzerine köylüler, "Burada ahırımız, hayvanlarımız ve tarlalarımız var. Bunları işleyip geçiniyoruz. Bizim yerimizde siz veya çocuklarınız olsa ne yapardınız?" dedi. Milletvekili Selami Uzun, bu soru karşısında bir cevap bulamayınca, Koyulhisar Kaymakamı Kadir Ekinci araya girdi. Kaymakam Ekinci, köylü vatandaşa devletin elinden gelen her şeyi yaptığını, ancak bölge deprem riski taşıdığından buraya ev yapılamayacağını söyleyerek köylüyü ikna etmeye çalıştı.

Yapılan konuşma sonrasında Milletvekili Uzun ve beraberindekiler, konteynırları gezip köyden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 12:17:01
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 11:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?