18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Kriz merkezinden bildiri

Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü Kuzulu Mezrası’nda geçtiğimiz hafta meydana gelen toprak kayması sonrasında arama kurtarma çalışmalarını yönlendiren ve yöneten İl Kriz Merkezi tarafından bir bildiri hazırlandı.

İl Afet Kriz Merkezi tarafından pazar akşam yapılan toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı.

Bildiriye göre alınan kararlar şöyle: "Sugözü Köyü Kuzulu Mezrası’nda bütün konutların boşaltılması sağlanmış ve bölgeye giriş ve çıkışlar uzman kişiler haricinde jandarma kontrol noktaları oluşturularak engellenmiştir. Teknik Komisyon’un raporu doğrultusunda, heyelan halihazırda devam ettiğinden ve arama kurtarma ekiplerinin can güvenliği riski olduğundan, bugün itibariyle çalışmalarına izin verilmemiştir. Günlük olarak teknik ve uzman kişilerin verdiği raporlar doğrultusunda hava şartları uygun olduğunda arama-tarama çalışmalarının kontrollü olarak yapılması kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda bölgenin sürekli olarak inceleme ve gözlemlenmesi sağlanmıştır. Kriz merkezimiz, Kuzulu Mezrası halkından, Sugözü Köyü İlköğretim Okulu’nda mağdur kişilerle, kalacakları yerler, yiyecek-giyecekleri gibi konularda bilgi almış, hasar tespitinin bir kısmının tamamlandığı ve mevcut durum hakkında görüş alışverişi yapılmış, mağdur kişilerin istekleri doğrultusunda kalıcı konutları yapılana dek geçici olarak barınmak istedikleri yerlerin en kısa zamanda kriz merkezimize bildirmeleri halinde kalacak-barınma ve diğer ihtiyaçlarının temin edileceği bilgisi verilerek, ileriki aşamalarda neler yapılacağı konusunda bilgi aktarılmıştır".

Diğer taraftan, bölgede bulunan Sivil Savunma Müdürlükleri’nin görevlileri, sabah saatlerinde heyelan bölgesine tekrar giderek, keşif yaptı. Arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlanıp başlanılmayacağına gelen rapora göre karar verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 12:54:39
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?