23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Kurtulanlar anlatıyor

Sivas’ın Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Sugözü köyündeki heyelanda yaralı olarak kurtulan köylüler, heyelan olduğu an çok yakından uçak geçtiğini zannettiklerini söylediler.

Kuzular Mahallesi’ndeki heyelanda enkaz altından yaralı olarak kurtulan Hıfsı Arslan (56), Elmas Arslan (52) ile torunları Eyüp Arslan’ın (5) Suşehri Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

Olayı anlatan yaralılar, ’’Biz sabah saatlerinde evde otururken dışarıda büyük bir gürültü duyduk. Önce bir uçağın yakından geçtiğini zannettik, duyduğumuz büyük gürültünün devam etmesi üzerine kendimizi dışarı attık’’ dediler.

Ayağı kırılan Elmas Arslan, "Evden kendimizi dışarı attığımız sırada heyelanın getirdiği bir kalas ayağımın üzerine düştü. Kısa süreli enkaz altında kaldım. Kendi imkanlarımızla enkazın altından çıktık, daha sonra hastaneye geldik. Olay anında çok korktuk’’ diye konuştu.

Önceki gün saat 10.30 sıralarında Sivas’ın Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Sugözü köyü Kuzular Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda 21 ev ve birçok ahır toprak altında kalmıştı.

Evlerle birlikte toprak altında kalan 17 kişiden şu ana kadar haber alınamazken, yaralı olarak enkaz altından çıkarılan 7 kişinin Suşehri ve Koyulhisar Devlet Hastaneleri’nde tedavileri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 10:30:00
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan apaydın IP: 193.192.98.xxx Tarih : 18.03.2005 22:29:19
ölenlere allah'tan rahmet kalanlara selmet ve sabır allah'tan gelene ne demeliyizki allahın takdiri ilahisidir saygılarımla