23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Sokakta sabahladılar

Koyulhisar'a bağlı Sugözü köyü Kuzulu Mahallesi’ndeki heyelan sonrasında köy halkı, geceyi sokak ve kahvehanede bekleyerek geçirdi.

Perşembe sabah saatlerinde yaşanan heyelan sonrası bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri, akşam saatlerinde havanın kararması ve ikinci bir heyelanın olması ihtimali nedeniyle çalışmalarına ara verdi.

Olayın duyulmasından sonra enkaz altında kalanların başka illerde kalan yakınları ve akrabaları, otobüslerle Kuzulu Köyü’ne akın ederken, birçok vatandaş sinir krizi geçirdi. Köylüler, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından heyelan olan bölgeye daha önce oturulur raporu verildiğini ileri sürdü.

Heyelanda toprak altında kalan Murat Korkmaz, 20 dakikalık uğraştan sonra kendi imkanlarıyla kurtulduğunu belirterek, "Heyelan büyük bir sesle geldi. Ben olayın olduğu sırada traktörle geliyordum. Bir anda traktör toprak altında kaldı. Ben de toprağa gömüldüm. Ancak 20 dakikalık uğraştan sonra kendi imkanlarımla toprağın altından çıktım" dedi.

Bu arada, İl Kriz Masası tarafından Hüsnü Demir (82), Abdullah Demirci (62), Meliha Demirci (51), Ekrem Demirci (62), Hülya Demirci (23), Recep Demirci (45), Hasan Demirci (75), Şaziye Demirci (69), Ziya Demirci (75), Selahattin Demirci (43), Arife Karaduman (59), Arife (Gülfidan) Karaduman (6), Aliye Özdemir (78), Samiye Özdemir (19) ile köye taziye ziyareti için gelen Hanım Çiçek (75) isimli 15 kişinin toprak altında kaldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:13:32
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?