23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Sugözü kalıcı konutlarının ihalesi haziranda

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezrasında önceki ay meydana gelen heyelan sonrasında, evleri toprak altında kalan afetzedeler için yapılacak kalıcı konutlar için Haziran ayı sonunda ihale yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, heyelan felaketinin ardından Sugözü köyünde yeni yerleşim yeri için belirlenen Akyazı mevkiinin Deprem Araştırma Dairesi tarafından reddedilmesi sonrasında, Sugözü köyü içerisinde bulunan 304737 dönümlük yeni bir alan belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, yer konusunda bütün kamu kurum kuruluşlarının olumlu görüşü alındıktan sonra, kararın onaylanması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği ifade edildi. Bakanlıktan gelen nihai jeolojik etüt raporunun 20.04.2005 tarihinde Sugözü köyünde ve Koyulhisar Kaymakamlığı’nda yasal süresi 1 ay boyunca askıya çıkarıldığının belirtildiği açıklamada, kararın 20. 05. 2005 tarihinde askıdan indirildiği ve bu süre içerisinde vatandaşların itiraz dilekçelerinin değerlendirilmek üzere kabul edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından gönderilen talep - taahhütname formlarının doldurulması işlemlerinin 25.04.2005 tarihinde başlatılmış olduğu, işlemlerin 23.06.2005’e kadar devam ettirileceği bildirildi.

Açıklamada, Hak Sahipliği Komisyonu’nun afetzedelerin dilekçe ve itirazlarıyla beraber alınan talep-taahhütnamelerinin değerlendirilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi sonrasında haziran ayı sonunda konutların yapılması için ihaleye çıkılacağı ifade edildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 2005 yılı yatırımları kapsamında Sugözü köyü kamulaştırma, ihale masrafları, afet konutları, alt yapı hizmetleri için 4 milyon 5 bin YTL ödenek ayrıldığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 11:20:17
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 11:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?