23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Üçüncü heyelanla birlikte 48 ev toprak altında

Koyulhisar'a bağlı Sugözü köyünde yaşanan 3. heyelan ile birlikte bölgede 48 ev toprak altında kaldı.

Çarşamba sabah heyelan bölgesine giderek incelemeler yapan Sivas Sivil Savunma Müdürü Peksever Müderrisoğlu, "Bu sabaha karşı meydana gelen 3. heyelanda yaklaşık 5 milyon ton daha toprak kayması oldu. Son hareket ile birlikte 48 ev, yaklaşık 40 ahır ve samanlık, 1 cami, 1 kullanılmayan okul tamamen enkaz altında kaldı. Bu saatten sonra insan gücü ile çalışma imkansız hale geldi.

Çalışmalar toprak kayması bitince iş makineleri ile yapılabilir. Ancak bu da risk taşır. Çünkü, toprak içerisinde heyelan risk oluşturur" dedi. Müderrisoğlu, heyelanın ilk başladığı Sorkun Yaylası mevkiinde kırılmaların halen devam ettiğini ve kırılmaya hazır çok büyük toprak kütlelerinin olduğunu da belirtti.

İl Kriz Masası Başkanı ve Vali Yardımcısı Ali Mantı, bölgede toprak hareketliliğinin uzman ekipler tarafından sürekli takip edilmesine karar verildiğini ifade ederek, "Heyelan bölgesinde herhangi bir acil müdahale ve beklenmeyen bir duruma karşı 2 ekskavatör, 4 sivil savunma aracı, 6 adet arazili araç ve 24 saat sürekli hizmet için sağlık ocağının hazır bulundurulmasına karar verildi" diye konuştu.

Heyelan riskinin olduğu bölge olan Kelkit Vadisi’nde araştırma ve inceleme yapılacağı öğrenilirken, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mustafa Doğan, uzman ekiplerin bölgede araştırmalara başladığını belirterek, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı 6, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 jeoloji mühendisi olmak üzere 8 mühendisten oluşan ekip, heyelan riski taşıyan yerler ile yerleşim birimleri üzerinde çalışmalara başladı" dedi.

Öte yandan, heyelan bölgesine bir hayır kurumu tarafından 21 adet prefabrik konut kuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 15:19:43
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?