23
Mayıs
2024
Perşembe
KOYULHİSAR - SİVAS
Belediye Sayfaları

Umutlar tükeniyor

Koyulhisar'a bağlı Sugözü Köyü’nün Kuzular Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 15 kişi için umutların tükendiği bildirildi. Meydana gelen heyelanda henüz kurtulan kimse olmadı.

Yeni bir heyelan olma riskine karşın kurtarma çalışmalarına başlanılamazken, yakınları toprak altında kalanlar ise duruma tepki gösteriyor. Kuzular Mahallesi’nde caminin yanı sıra toplam 21 ev tamamen toprak altında kaldı. Yakınlarının bir an önce kurtarılmasını isteyen köylüler, heyelan bölgesinde bekleyişlerini sürdürüyor. Kurtarma ekipleri ise gerekli izin çıkmadığı için evlerdeki eşyaları çıkartmakla yetiniyor.

Bölgedeki kurtarma ekipleri 2 günde 10 metre daha kayma olduğunu, bunun sürebileceğini belirtti. Caminin minaresinin yaklaşık 10 metre sürüklendiğini ifade eden ekipler, toprak altında kalanlar için ümit vermediler. Toprağın evlerin her yerini doldurduğunu kaydeden kurtarma ekipleri, bu durumun kurtulma ihtimalini de azalttığını dile getirdi.

Felaket anını anlatan vatandaşlardan biri, önce bir ses duyduklarını, ardından toprakların tepeden inmeye başladığını belirtti. Kendisinin komşuda olduğu için kurtulduğunu ifade eden vatandaş, evinin ise toprak altında kaldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:35:31
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mümin ARSLANBAŞ IP: 81.215.151.xxx Tarih : 18.03.2005 17:06:13
Bu üzücü olayda hayatlarını kaybeden tüm hemşehrilerime Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diler, yaralananlara acil şifalar dilerim. Arama ve kurtarma ekiplerinin bir an önce tüm ekipmanlarıyla enkaza müdühale etmesini, canlılara ulaşılamasada en azından bir teselli için cesetlerin çıkartılmasını istiyorum. Hepimizin başı sağolsun.