19
Mayıs
2024
Pazar
AKDAĞMADENİ - YOZGAT

Akdağmadeni şehidini uğurladı

Diyarbakır’ın Hani İlçesi Narlıtepe mevkiinde PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yola döşenen mayına basması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Satılmış Murat (21), memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Abdurrahmanlı Köyü’nde toprağa verildi.
Terhisine 3 gün kala şehit düşen Piyade Onbaşı Satılmış Murat için Abdurrahmanlı Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, Akdağmadeni Kaymakamı Şevket Atlı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Maliye Eski Bakanı Lütfullah Kayalar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Şehit Onbaşı’nın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı adına bir konuşma yapan Kd. Başçavuş Hasan Kutlu, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, zayıf düşürmek gibi hain bir amaç taşıyan ve bölgede güçlü bir Türkiye olmasını engellemek isteyen dış düşmanlar ile onların işbirlikçisi vatan hainlerinin, ülke içinde ve dışındaki takiplerinin azimle sürdürüldüğünü belirterek, "Onlar için artık sonun başlangıcıdır. Tek kurtuluşları teslim olmaktır. 20 yıldır sürdürülen bu mücadele esnasında 24 bin terörist ölü ve yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimizin bu zorlu mücadelenin her safhasında aziz milletinin güven ve sevgisine mazhar olmuştur ve ondan aldığı güçle görevine devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak bu hainlerin döktükleri kanları almaya azimliyiz" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu vatanı parçalamak, Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen dahili ve harici nice hainlerin olduğunu belirterek, "Son zamanlarda bu eşkıya ve hainler yine bu vatanın çocuklarına saldırmaya başlamışlardır. Ancak terör eşkıyasının bu tertip ve saldırıları hiçbir şekilde ülkemizin kılına dahi zarar veremeyecektir. Bugün törenini yaptığımız şehidimiz gibi binlerce vatan bekçileri canlarını vermeye hazırdır" dedi.
Şehit Onbaşı Satılmış Murat’ın cenazesi Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Abdurrahmanlı Köy Mezarlığı’na defnedildi.
YOZGAT - İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 00:21:45
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 18:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?