19
Mayıs
2024
Pazar
AKDAĞMADENİ - YOZGAT

Akdağmadeni'nde Çerçialanı tatil köyü gibi

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Çerçialanı Köyü, adeta bir tatil köyü gibi sakinlerini ağırlıyor. Kültür Merkezi, Atatürk büst ve spor sahaları gibi bir çok imkan ve değere sahip olan köy şimdi de çocuk parkı’na kavuşuyor.
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinin 82 köyünden biri olan ve Sivas iliyle sınır teşkil eden köylerinden olan Çerçialanı Köyü, bir çok yönüyle özellik arzediyor. Ankara’da kurlu ve faaliyette bulunan Çerçialanı Köyü Kalkındırma Yaşatma ve Yardım Derneği, köye bir çok hizmet kazandırarak, imar ve güzellik bakımından ilçenin en güzel köyü haline getirdi. 1998 Yılında kooperatifleşerek inşa edilen 30 adet ev, köye şehir görünümü kazandırıyor. Dernek marifetiyle kazandırılan hizmetlerin yanı sıra, içerisinde misafirhane ve gasilhanenin de yer aldığı Kültür Merkezi binası bahçesine yine köylü vatandaş tarafından yaptırılan Atatürk büstü köye bir başka özellik taşıyor. Kış aylarında nüfusu oldukça azalan 50 haneli köy, yaz aylarının gelmesiyle adeta dolup taşıyor. Başkent Anakara başta olmak üzere Mersin ve İstanbul gibi Büyükşehirlere göç eden Çerçialanlılar, yaz tatillerini doğup büyüdükleri köylerinde geçiriyorlar.
Kalkındırma Yaşatma ve Yardım Derneği Başkanı Niyazi KAHRİMAN ve yönetim kurulu üyeleri, köylerine yaptıkları hizmetlere her yıl bir yenisini ekliyorlar. Bu yıl çocuklara ve gençlere yönelik hizmetler kazandıran Dernek, 17 Temmuz 2004 tarihinde Çocuk Parkı ve spor sahalarını hizmete açıyor.
Ağaçlandırma çalışmalarının da yapıldığı köy, çocuk parkı ile basketbol, voleybol ve futbol gibi oyun sahalarının hizmete sunulmasıyla yeni hizmetlere kavuşacak.
KENTHABER (YOZGAT)
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 10:55:52
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 18:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?