17
Mayıs
2024
Cuma
AKDAĞMADENİ - YOZGAT

Daştan: Yozgat'ı Yozgatlılar'dan başkası kurtaramaz

İşadamı kökenli belediye başkanlarından Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi DAŞTAN,  Yozgatlı işadamlarına çağrıda bulunarak, “Yozgat’ı Yozgatlılardan başkası kurtaramaz” dedi.
Yozgat valiliğinin, Yozgat’tan yetişen işadamlarını bir organizasyon çerçevesinde Yozgat’ta buluşturmak üzere hazırlıklarını sürdürdüğü şu günlerde, işadamı kökenli belediye başkanı Suphi DAŞTAN, Yozgatlı işadamlarının kendi memleketlerine yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.  Akdağmadeni’ne kazandırdığı ve kurduğu işletmelerde yüzlerce insana istihdam imkanı sağlayan Akdağmadeni Belediye Başkanı DAŞTAN “Yozgat’lı işadamı hemşehrilerimizin fedakarlık yapması gerekiyor.  Her işadamının,  elini taşın altına koyması lazım. Yozgat’ı, Yozgatlılardan başkası kurtaramaz. Yozgat’lı her işadamının kendi yöresine yatırım yapması gereklidir. Gerekirse risk almalılar” diye konuştu.  Kayseri ve Aksaray’da gerçekleştirilen toplu temel atma törenlerine de vurgu yapan Suphi DAŞTAN, Yozgat’ın temel sorununun işsizlik olduğunu, bunun da işadamlarının yapacağın yatırımlarla çözüme kavuşacağını söyledi.
Daştan,  ayrıca, İlçeden yetişen sanatçı Nida Tüfekçi’ nin adını,  yapacakları etkinliklerle yaşatmak için çalışmaların başlayacağını söyledi. Türk Halk Müziği ile ilgili her etkinliklerde adından övgüyle söz ettiren, seslendirdiği “Sürmeli” türküsüyle   de  Yozgat’ı bir başka tanıttığı gibi gönülleri de fetheden Nida Tüfekçi adına yakışır etkinliklerle yaşayacağını belirten Daştan, böylece, ünlü sanatçının yetiştirdiği bir çok ünlü sanatçı da Akdağmadeni’ne akın edeceğini umduklarını söyledi.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 18:53:37
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 19:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?