15
Mayıs
2024
Çarşamba
AKDAĞMADENİ - YOZGAT

Doğaya bırakılan geyikler geri döndü

Yozgat İl Çevre Orman Müdürlüğü, Akdağmadeni İlçesi Kadıpınarı Geyik Üretme İstasyonunda bulunan 16 geyiği doğaya saldı. Ancak geyikler yaşadıkları yeri terk etmedi.


1991 Yılında Akdağmadeni İlçesi Kadıpınarı Mevkiinde 50 dekar alan üzerine kurulan geyik üretme istasyonunda üreyen 16 geyiğin, doğal hayata adapte olması ve çoğalması amacıyla, çitler kesilerek serbest bırakıldı. Ancak uzun süredir 50 dekar alanda yaşayan geyikler, bulundukları yeri terk etmedi. İstasyonda görevli işçiler, geyiklerin biran önce doğaya çıkması için çitlerin dışına sürmesine rağmen, geyikler işçilerin önünden kaçarak tekrar yaşadıkları yere döndü.

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, geyiklerin bir anda bulundukları yeri terk etmeyeceklerini belirterek, "Geyikler uzun yıllar burada yemlenmiş, bakımı yapılmış, bu nedenle biranda bulundukları yeri terk etmesi mümkün değildir. Biz istasyon etrafındaki çitlerin bir bölümünü kestik ve yemlemeyi azaltacağız. Yem azaldıkça geyiklerde yem bulabilmek için her geçen gün istasyondan biraz daha uzaklaşacak ve doğaya adapte olacaktır. Bizim yemleme işlemlerimiz bir yıl kadar devam edecek, ondan sonra tamamen keseceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 17:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 81.214.113.xxx Tarih : 26.06.2007 14:22:28
E HAYVANLAR UYANIK. BAŞLARINA GELECEĞİ BİLİYORLAR...