19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEKEREK - YOZGAT

El bombasıyla ölen çocuklar toprağa verildi

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Özveren Köyü’nde, buldukları bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden 2 öğrenci, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çekerek Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Adem Şenyüz (15) ile amcasının oğlu Çekerek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Kadir Şenyüz (11), dün saat 16.00 sıralarında hayvan otlatırken buldukları 40 mm çapında taarruz tipi askeri bomba ile oynadıkları sırada, bombanın infilak etmesi sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.

Çekerek Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsiden sonra bugün Özveren Köyü’ne getirilen 2 öğrenci, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde öğrencilerin yakınları sinir krizleri geçirirken, olaya tepki gösteren köy halkı, "Bu bomba, jandarmanın yaptıkları kontroller sırasında düşmüş olabileceği gibi, TİKKO örgütünün Tokat’tan batıya geçiş olarak bu güzergahı kullandığını duyuyoruz. Büyük bir ihtimalle bu bomba TİKKO ya da PKK terör örgütü militanlarından düşmüş olabilir" diye konuştular.

YOZGAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 15:48:15
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?