25
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIKAYA - YOZGAT

Hastanelerde sünnet yoğunluğu

HASTANELERDE SÜNNET YOĞUNLUĞU

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özcan Koçak, uzman olmayan kişiler tarafından dışarıda yapılan yanlış sünnetlerin, çocuklarda ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Yaz dönemiyle birlikte sünnetlerde bir yoğunluk yaşandığını belirten Sarıkaya Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özcan Koçak, "Sünnetlerin mutlaka sağlık kuruluşunda yapılması gerekmektedir. Dışarıda uzman olmayan kişiler tarafından yapılan sünnetler kesinlikle uygun değildir. Sağlıklı olmadığı gibi çocukları tehlikeye sokabilir" dedi.

3 aylık bir dönemde yaklaşık 200 sünnet yaptıklarını ifade eden Koçak, "Haftada iki günü sünnet yapılırken biz bunu üç güne çıkardık. Hastanemize, Boğazlıyan, Çayıralan ve Çandır ilçelerinde de gelenler oluyor. İki üç sene öncesine kadar sünnetler özel sektörde daha fazla yapılıyordu. Hastanelerde yapılmıyordu. Ayrıca, sünnetleri sadece üroloji uzmanları ve çocuk cerrahi uzmanları yapıyordu, daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu, rutin ve dini sünnet adı altında sünnet işlemlerinin yapılmasına müsaade verdi. Yani SGK güvencesinde olanların sünneti devlet tarafından karşılanıyor. Daha önce vatandaşlar sünnet ücretlerini cebinden karşıladığı için özel sektörü tercih ediyordu. Şimdi hastanelerde yapılan sünnetleri SGK karşıladığı için vatandaş hastaneye geliyor" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:36:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?