16
Haziran
2024
Pazar
SARIKAYA - YOZGAT

Sarıkaya'ya mezbaha

Sarıkaya Belediyesi, hayvan kesimlerinin hijyenik şartlarda ve sağlıklı kontrol yapılabilmesi için ilçede eksikliği hissedilen mezbahanın temelini attı.

Mezbahanın temel atma töreninde bir konuşma yapan Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Avrupa standartlarında uygun modern bir mezbaha yapacaklarını belirterek, "İlçemizde mezbaha olmadığı için kaçak hayvan kesimleri yapılıyor. Bu da halkımızın sağlığını tehdit ediyordu. Bu nedenle kıt imkanlarımıza rağmen modern bir mezbaha kurmak için çalışma başlattık. Bugün mezbahanın temelini atıyoruz" dedi.

Mezbahanın 500 bin YTL’ye ihale edildiğini vurgulayan Başkan Erbir, "15 Ekim 2005 tarihinde hizmete girecek olan mezbahanın toplam inşaat alanı bin metrekare olup, oturum 500 metrekaredir. Mezbaha, bodrum, zemin ve asma kat olmak üzere 3 kattan oluşmaktadır. Mezbaha içerisinde 2 adet soğuk hava deposu, bir adet şok odası, depolar, kesimhane, dinlendirme, atık üniteleri ve idare odası yer alıyor" şeklinde konuştu.

Mezbahanın bitmesiyle birlikte kaçak hayvan kesimlerinin sona ereceğini belirten Erbir, "Ayrıca üreticilerimiz ve kasaplarımız hayvanlarını kestirmek için başka yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Mezbahada her türlü sağlık kontrolü yapıldığı için de tüketicilerimiz sağlıklı bir şekilde etlerini tüketebileceklerdir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 16:23:10
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞE BÜŞRA ERBİR IP: 88.232.3.xxx Tarih : 26.04.2006 12:45:21
Sarıkayaya bir mezbahane açılması demek bundan sonra yapılacak kesimlerin hijyenil olması demektir. Yani daha sağlıklı et kesimi gerçekleşecektir inşallah.Başkanımızı ve onun gibi gayretle çalışan belediyemizi çalışmalarından dolayı takdir eder devamını dilerim.Ayşe Büşra