20
Mayıs
2024
Pazertesi
SORGUN - YOZGAT

Bakan, Telekom Lisesi'ni açtı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yol kadar, ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyulan internete yatırım yaptıklarını söyledi. 

Türk Telekom tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaptırılan Sorgun Türk Telekom Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, 2 ay önce Yozgat'a geldiğinde bazı okullarda internetin olmadığını gördüğünü belirterek, bu okullarda da internete erişimin sağlanması için talimat verdiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, "Uydu marifetiyle her tarafa interneti eriştiriyoruz. Çünkü internet Türkiye'nin geleceği, çünkü internet çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, dünyayı tanımak için ve dünyadaki bilgileri
kullanmak için olmazsa olmaz. Yol kadar, ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan bir şeydir. O yüzden internete yatırım yapıyoruz. Bugün Yozgat'ta 377 okulumuzda bilgi teknoloji sınıfı açtık, 13 Halk Eğitim Merkezi ve 7 Mesleki Eğitim Merkezi'ne, 2 kütüphaneye internet evi yaptık" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise, Ulaştırma Bakanlığı'nın ulaşım ve iletişimin dışında eğitime de büyük destek verdiğini belirterek, "Türk Telekominikasyon A.Ş. tarafından yapılan lisenin Sorgun'a, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sorgun Telekom Lisesi, kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılıştan sonra Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, binayı gezerek okul hakkında bilgi aldılar. 

Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, belediye başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih arslan IP: 88.232.169.xxx Tarih : 20.12.2008 16:31:37

okulda ismi olupta kendi olmayan bir sürü araçlar var mesala kimya labaratuarı var ama bom boş onun gibi bir sürü şey...