17
Mayıs
2024
Cuma
SORGUN - YOZGAT

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek:“2005 DE KALICI İŞLER YAPACAĞIZ”

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek , önümüzdeki yıl önemli projelere imza atacaklarını ve 2005 yılında da Sorgun’ un çehresinin değişeceğini, kalıcı ve önemli hizmetler yapılacağını söyledi.
2005 yılı hedefleriyle ilgili olarak açıklama yapan Şimşek , göreve geldiği günden bu yana yaptıkları başarılı çalışmaları anlatan bir dergi çıkaracaklarını belirtti ve yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak da, “Bu güne kadar mahalle arası yolların bir çoğunu asfalt yaptık. Azımsanmayacak kadar kanal döşedik. Belediye Meydanı’ nı ve bazı yolları kilit parke ile kapladık. Köprü yaptık. Ayrıklı mevkiine açtığımız yeni su kuyusu ile uzun süredir özellikle rakımı yüksek mahallelerimizde yaşanan su sıkıntısını asgari düzeye çektik. Kırgı Bağları’ na hakim bir tepe üzerine yaptırdığımız bin tonluk bir su deposunu devreye soktuk. Buna rağmen içinde bulunduğumuz şu günlerde vatandaşlarımızın su sıkıntısı çektikleriyle ilgili şikayetler alıyorum. Bunun sebebinin, hemşehrilerimizin su şebekesinin donmasını önlemek amacıyla musluklarını açık bırakmalarından kaynaklandığı tespit ettirdim. Herkesten ricam, donmayı önlemek için muslukları açık bırakmak yerine kalıcı başka önlemler alsınlar . 2005 yılında biri Ayrıklı’ da ve diğeri de Ortaçayır’ da olmak üzere açacağımız iki ayrı kuyu ile su sorununu temelinden çözeceğimize yürekten inanıyorum” dedi
Başkan Şimşek, 2005 yılında hayata geçirmeyi düşündüğü üç önemli proje olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı:
“Geçtiğimiz yazın yapımına başlanan E-88 Karayolu’ nun şehir içinden geçen bölümünde, kış mevsiminin erken gelmesi nedeniyle fazla çalışma yapılamadı. Buranın yapımı için ayrılan 3,5 trilyon liralık ödeneğin Bayındırlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerle 7 trilyon liraya çıkarılmaya çalışılıyor. Sanırım bu da kısa bir süre sonra gerçekleşecek ve Sorgun- Yıldızeli arasında yapılan yol çalışmaları sezon içinde kısa bir zamanda tamamlanacak. En öncelikli projelerimizin başında ise Yeşilöz Deresi ile Delibaş Deresi’ nin ıslahı geliyor. Bu derelerin ıslahını gerçekleştirip dere boylarını gezinti ve koşu alanı yapmayı planlıyoruz”
Bir diğer projelerinin ise Sorgun’ un Jeotermal enerji ile ısınmasını gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Şimşek, jeotermal enerji kullanan bir çok yerde inceleme yaptığını ve bunlardan birinin de İzmir -Balçova olduğunu belirterek ,“Balçova nüfus itibarıyla Sorgun’ a yakın. Yaklaşık 60 bin nüfuslu bir ilçe. Şu an 8000 konut jeotermal enerji ile ısınıyor. Balçova Belediye Başkanı bu enerjiyi kullanan konutlarla kullanmayan konutlar arasında bir istatistik yaptırdığını; jeotermal sistemle ısınan yerlerde solunum yolları enfeksiyonlarının yarı yarıya azaldığını saptadıklarını açıkladı. Açılacak bir iki kuyuyla bu projeyi hayata geçirmek mümkün. İlk uygulama bölgesi olarak Beğendik Kooperatif Evleri’ ni düşünüyoruz. Yapılan araştırmalarda 2 milyon metrekarelik alanda sıcak su bulunduğu saptanmış durumda. Doğan Jeotermal Şirketi Sorgun’ da yapmış olduğu araştırmada sıcak suyun dışardan besleme almadığı, hiç yağmur, kar yağmasa da sıcak su kaynağının azalmayacağı ve şu an bulunan sıcak sularında ana kaynağı besleyen damarlardan alındığı belirtiliyor. Sıcaklığın 78 derecelerde olduğu bildirilen raporda açılan kuyulardan alınacak suyun % 25 inin saniyede 150 lt. civarında olduğu da vurgulanıyor. Bu durumda açılacak 4-5 kuyu ile Sorgun’ un tamamını ısıtmak mümkün. Bir de Bakanlık jeotermalle ısınılabilecek bölgeleri teşvik ediyor, kredi olanağı sağlıyor, çoğunu da vergiden muaf tutuyor. Tabi bu arada vatandaşlardan jeotermal enerjinin konutlara çekilmesinde kullanılacak malzemelerin karşılığı olarak bir miktar katkı payı almamız söz konusu olacak. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz zaman Sorgun’ da yaşanan hava kirliliği de tamamen önlenmiş olacaktır” dedi.
Şahin Özmen-Sorgun Postası
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 17:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?