17
Mayıs
2024
Cuma
SORGUN - YOZGAT

BOĞAZLIYAN ŞEKER FABRİKASI’ NIN İHALESİ YAPILDI

Dava konusu Şeker Fabrikası arazisinin 4 milyon 40 bin metrekare olduğunun altını çizen Başkan Vedat Ali Özışık, “Bu arsaların bedeli yaklaşık olarak 1 milyar dolar. Bu nedenle şirketimiz açısından çok önem taşımaktaydı Bu kararla çiftçimizin malı yine çiftçimizde kaldı ve üç yıldır verdiğimiz büyük mücadele başarı ile sonuçlandı” dedi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası ihalesinin de yapıldığını belirten Başkan Özışık, “Kayseri Şeker Fabrikası’nın tüm yöneticileri ve çalışanları açısından olduğu gibi üreticimiz için de büyük önem taşıyan Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın yapım işi ihalesi sonuçlandı. Tüm çalışanlarımızın büyük bir özveri ile çalıştığı ihaleye üç konsorsiyum katıldı. Yaptığımız değerlendirme neticesinde verilen ilk teklifler yüksek bulunmuş ve revize teklifler istenmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde Oyak-Ekon-Prokon-Magan ve Fives Cail firmalarından oluşan Türk Fransız konsorsiyum’un verdiği 126 milyon 400 bin 970 Euro’luk mali ve teknik teklifi uygun bulunmuş ve bu firma ile anlaşılmıştır” dedi.
İhale sürecinde yoğun bir çalışma temposu yaşandığını hatırlatan Başkan Özışık, “Bu ihalenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kayserimize, Üreticimize ve Türkiye’mize hayırlı olsun” dedi.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası temelinin 2005 yılının Nisan ayında atılacağını belirten Başkan Özışık fabrikanın, 2006 yılı Haziran ayında da deneme üretimine başlanılacağını söyledi.
Şahin Özmen- Sorgun Postası
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 17:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?