24
Mayıs
2024
Cuma
SORGUN - YOZGAT

Jeotermal enerji müjdesi

Yozgat’ın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlaması beklenen jeotermal enerji kaynaklarının belirlenmesine yönelik çalışmalardan olumlu sonuçlar alınmaya başladı.

Sorgun'da jeotermal enerji kaynağı için açılan 2 kuyudan birinde 80 derece sıcaklığa sahip sıcak su çıkarıldı. Sorgun İlçesi Matsan Kömür Ocağı yakınlarında etüt projeleri tamamlanan 2 kuyuda başlatılan sondaj çalışmaları sonucunda 300 metre derinlikte sıcak su kaynağı bulundu.

80 derece sıcaklığa sahip 60 litre debisi bulunan sıcak su kaynağında incelemelerde bulunan Vali Gökhan Sözer, beklentilerin üzerinde bir sıcak su kaynağına ulaştıklarını söyledi.

Vali Sözer, daha önce Sarıkaya İlçesi’nde açılan kuyudan da beklentilerin üzerinde bir sıcak su bulduklarını belirterek, "Her 2 ilçemiz içinde bu kaynak çok önemlidir. Hedefimiz ilçelerimizi jeotermal enerji ile ısınmasını sağlamak ve jeotermal enerjiyi seracılık, balık üreticiliği ve kaplıca turizminde kullanarak ilçelerimizin sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlamaktır" dedi.

İkinci kuyu açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Sözer, önümüzdeki günlerde de açılacak kuyudan çıkacak sıcak suya göre çalışmaların belirleneceğini söyledi. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, 2006 yılı itibariyle Sorgun İlçesi’nde en az 500 konutu jeotermal enerji ile ısıtmayı planladıklarını kaydederek, "Jeotermal enerji dünyadaki en ucuz ve cevre dostu bir enerjidir. Bu nedenle çalışmalara biran önce başlayıp ilçemizi jeotermal enerji ile ısıtmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:27:52
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?