18
Mayıs
2024
Cumartesi
SORGUN - YOZGAT

Kendir heybede yolculuk!

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı Kasabasında yaşayan 55 yaşındaki İhsan Varol, eşeğin üzerine koyduğu kendir heybe içerisine torunu 2 yaşındaki Ömer Bolat’ı oturtarak her gün 5 kilometre mesafedeki bahçesine gidip geliyor.

Torunlarıyla birlikte bahçeden topladığı domates, fasulye, elma, armut ve erik’i evine getirip daha sonra Sorgun halk pazarında satışa sunuyor.

Günlük elde ettiği 30 TL kazanç ile geçimini sağlayan 55 yaşındaki İhsan Varol, 35 yıl berberlik yaptıktan sonra mesleği bıraktığını belirterek “35 yıl berberlik yaptım. Daha sonra mesleği bırakıp, İstanbul’a çalışmaya gittim. Burada geçirdiğim bir ameliyat sonrası tekrar doğum büyüdüm yer olan Araplı Kasabasına geldim. Köyde traktörüm ve otomobilim yok. Sadece şuanda üzerinde bulunduğum tek eşeğim var. Benim traktörümde, otomobilimde eşeğim. Kabamıza 5 kilometre uzaklıkta bulunan bahçeme her gün torunlarımla birlikte eşek sırtında gidip geliyoruz. Bahçemden topladığım sebze ve meyvelerle geçimimi sağlıyorum.” dedi.

TORUNUNU HEYBE İÇERİSİNDE TAŞIYOR

Köyde traktörü ve otomobili olmayan 55 yaşındaki İhsan Varol, eşeğin üzerine koyduğu kendir heybe içerisine torununu oturtarak 5 kilometre yolu her gün gidip geldiğini söyledi.

Varol, “Traktörüm ve otomobilim olmadığı için büyük torunumu eşeğin önüne, diğer küçük torumu ise heybenin bir tarafına koyarak bahçeye gidip geliyorum. Onlarda her gün benimle birlikte eşek sırtında bahçeye gidip gelmeyi çok seviyorlar. Küçük torunum ise heybe içerisinde olmaktan gayet mutlu oluyor.” diye konuştu.

İhsan Varol’un büyük torunu 3 yaşındaki Berat Bolat ise, dedesiyle birlikte eşek sırtında bahçeye gidip gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 11:02:27
Güncelleme :25 Eylül 2012 Salı 11:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?