25
Mayıs
2024
Cumartesi
SORGUN - YOZGAT

Kuyruk çilesi sürüyor

YOZGAT ŞEKER FABRİKASINDA ÇİFTÇİNİN KURYURK ÇİLESİ SÜRÜYOR

Yozgat'ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık Yozgat Şeker Fabrikası'nda yaşanan kuyruk probleminin çözülmesi gerektiğini, fakat fabrikanın kapasitesinden dolayı uzun kuyruğun oluştuğunu söyledi.

Yozgat Şeker Fabrikası'nda yaşanan kuyruk problemini yerinde incelediğini belirten Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, "Gerekli yerlerle konuyu konuştum fakat fabrikanın alım kapasitesinin günlük 3 bin 500 ton olmasından dolayı daha fazla pancar alımı yapılmıyor. Bu nedenle de çiftçilerimiz beklemek zorunda kalıyor. Bu sene yağışların fazla olması ve iklim değişikliğinden dolayı çiftçimiz panikledi. Pancar sökümü gecikti. Mutlaka bu duruma bir çare bulunması gerekmektedir" dedi

Havaların yağışlı geçtiğini bu nedenle çiftçinin pancarını sökmesinin biraz daha zorlaştığına değinen Tuzlacık, " Biz evimiz de sıcak çorba içerken pancar çiftçisi orda soğukta, yağmurda kuyruk beklemek zorunda kalıyor. Fabrika yetkilileri fabrikanın alabileceğinden fazla pancar alamayız diyorlar. Bence her şeyin bir çaresi vardır. Buna da bir çözüm bulunabilir" diye konuştu.

YOZGAT ŞEKER FABRİKASINDA ÇİFTÇİNİN KURYURK ÇİLESİ SÜRÜYOR
YOZGAT ŞEKER FABRİKASINDA ÇİFTÇİNİN KURYURK ÇİLESİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?