17
Mayıs
2024
Cuma
SORGUN - YOZGAT

Mikrolaytla yola indi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Motorlu Yelken Kanat alan bir vatandaş, müsait yer bulamayınca Sorgun-Sarkıya arasındaki yola indi.

Yozgat halkına hava sporlarını tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla Mikrolayt (Motorlu Yelken Kanat) ismi verilen hava aracı alan Fatih Elbay (36), gelecekte bu sporu Sorgun'da birçok kişinin yapacağını, ilçedeki turizmin geliştirilmesi açısından da çok önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Yozgat'ta bir ilki gerçekleştirdiğini ve Dişli köyü yakınlarında bu iş için bir arazi aldığını, kısa bir süre sonra orada pist ve hangar yapacaklarını ifade eden Elbay "Hangar yapımı için iş adamlarımızın yardımını, bu spora sponsor olmalarını bekliyorum. Bu sporla ilçemizin, ilimizin havadan üç boyutlu çekimlerini yapabilme şansımız olacak. Önümüzdeki zamanlarda halk uçuşları gerçekleştireceğiz" dedi.
Mikrolayt Sorgun'da ilk uçunu gerçekleştiren Elbay, iniş ve kalkış için Sorgun-Sarıkaya karayolunu kullandı. İlk uçunda Alper Kaya isimli vatandaşı da havada gezdiren Elbay, "Yozgat'ımızı, Sorgun'umuzu hava sporlarıyla tanıştırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Artık ilimiz ve ilçemizde de hava sporları yapıldığının bilinmesini istiyoruz. Gerek bürokratlarımız, gerek iş adamlarımızdan kendilerini uçurmamız yönünde bir talep gelirse biz hazırız" diye konuştu.

Hayatında ilk kez böyle bir hava aracına bindiğini belirten Alper Kaya isimli vatandaş, uçuşun başında biraz korktuğunu, ancak yükseldikten sonra uçuştan büyük zevk aldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı 10:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?