18
Mayıs
2024
Cumartesi
SORGUN - YOZGAT

MYO'nun temeli atıldı

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE YÜKSEKOKUL TEMELİ ATILDI

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde yapılacak olan meslek yüksekokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Abdulkadir Akgül, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire müdürleri, sivil

toplum örgüt temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bugünün Sorgun ilçesi için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "İlçemizde artık Bozok Üniversitesi'nin bir dalı, bir kolu, bir gözü olacak. İlçemize yapılacak yüksekokul binası 2 bin 100 metrekare alan üzerine yapılamaktadır. 500 metrekare bodrum olmak üzere toplam 6 bin 800 metrekaredir. Zemin 5 kat yapılacak şekilde ayarlanmıştır. İhtiyaç duyulduğu anda 2 kat daha ilave edilebilir. Toplam maliyeti 3,5 milyon TL'dir" dedi.

Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, büyük ilçelere meslek yüksekokulu yapmayı planladıklarını belirterek, "Ancak biz Yozgat kampusumuzu güçlü bir hale getirmek istiyoruz. İlçelerimize hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla yapıldığı takdirde ilçeye uygun olan yüksekokullar açıyoruz. Bugün Sorgun ilçemize yüksekokul temeli atmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz, hayırlı olsun" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mehmet Çiçek de birer konuşma yaparak, okulun hayırlı olması dileklerinde bulundular. Yozgat Valisi Necati Şentürk de yaptığı konuşmada, "Artık dünya bilgi çağında yaşıyor. Dünyadaki en stratejik madde bilgidir. Hangi ülke bilgi ve teknolojiyi iyi kullanırsa o ülke kalkınır. Bunun için eğitim kurumlarına önem veriyoruz. Bu yüksekokulun temelinin atılmasında ve yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de yaptığı konuşmada, Yozgat'ın 2006 yılında üniversiteye kavuştuğunu belirterek, "Üniversitemiz hızla gelişmekte ve ilçelere yüksekokullar açmaktadır. Sorgun ve Sarıkaya ilçemize yüksekokul temeli atılmasında en büyük emeği olan milletvekilimiz Abdulkadir Akgül beye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Sorgun Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE YÜKSEKOKUL TEMELİ ATILDI
YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE YÜKSEKOKUL TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 20:06:04
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 22:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?