23
Mayıs
2024
Perşembe
SORGUN - YOZGAT

Sorgun jeotermal enerjiyle ısınacak

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçeyi jeotermal enerjiyle ısıtmak için çalıştıklarını söyledi. Şimşek, Özel İdare’nin 300 metre derinliğinde açacağı yeni kuyuda istenildiği debide ve sıcaklıkta su bulunursa tüm ilçeyi ısıtacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şimşek, Sorgun’un sıcak su kaynakları bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek, "İlçemizde bulunan Madsan Kömür Madeni tünellerini ve bacalarını sıcak suların basmasından dolayı çalışamıyordu. Bu nedenle maden işletmeciliği 2 kuyu açarak 50Lt/ Sn debisi olan sıcak suyu, ısıtmada kullanılmak üzere dışarı verdi. Biz sadece buradaki suyu kullanırsak ilçemizde bin konut ısıtabileceğiz" dedi.

İlçede bu güne kadar sıcak suyun sadece hamamlarda kullanıldığına dikkat çeken Şimşek, "Bu kadar önemli enerji kaynağını hamamlarda heba etmek yerine, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi şehrin ısıtmasında kullanarak, hem hava kirliliğini önlemek, hem de vatandaşımızın bütçesine katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Jeotermal enerjinin sadece şehir ısıtmasında değil seracılıkta da kullanacaklarını ifade eden Şimşek, "İlçemizde seracılığı geliştirmek için projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca termal turizmin gelişmesini sağlayacak arayışlar içerisindeyiz. Bizim hedefimiz havası temiz, kaplıca turizmiyle önce çıkmış, sera ürünleri ihracat yapan bir ilçe olmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 14:26:45
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 11:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?