18
Mayıs
2024
Cumartesi
SORGUN - YOZGAT

Sorgun'a jeotermal sistem kurulacak

Yozgat'ta Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun'a jeotermal ısıtma sistemini kuracaklarını söyledi.
28 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Sorgun Belediye Başkanı seçilen Şimşek, makamında konuk ettiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorgun'un sıcak su bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Şimşek, "İlk hedefimiz kaplıca turizminin yanında jeotermal ısı sistemini oluşturmak olacaktır. Jeotermal sistemi kurulduğunda 7 bin 500 konut ısınabilecek. Bu konu üzerinde Yozgat Valiliği de hassasiyetle durmaktadır. Biz jeotermal sistemi gerçekleştirebilirsek diğer ilçelerde de uygulamaya konulacak" dedi.
Sorgun'un kaplıca turizmi açısından fazla tanıtılamadığına değinen Şimşek, "Kaplıcalarımızın tanıtımını yapmak için çalışmalarımız var. Kaplıca turizmini tanıtımını çok iyi bir şekilde yaptığımız taktirde ilçemiz ekonomik olarak da gelişmiş olacak. İlçe merkezinden geçen iki dere yatağı var. Bu yatakların da temizleme çalışmasını yapıp bir kısmının üzerini tamamen kapatacağız. Yine şehir merkezinden geçen E-88 karayolunun şehir içi geçişi oldukça bozuk durumda. Karayolları Bölge Müdürü ile görüştük, en kısa sürede yolun yapılacağı sözünü aldık" diye konuştu.
Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlçede park sayısı çok az, hedefimiz vatandaşlarımızın yardımı ile her mahalleye park yapmaktır. Parklara, yardım yapan vatandaşların ismini vereceğiz. Tek hedefimiz Sorgun'u güzel bir şehir yapmak ve vatandaşlarımızın belediyemizden memnun kalmasını sağlamaktır."
YOZGAT - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 21:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?