18
Mayıs
2024
Cumartesi
SORGUN - YOZGAT

Yozgat Sorgun: Kaset çıkarmak son umutları

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 9 çocuğundan 3’ü özürlü olan bir anne, özürlü çocuklarının tedavisi için gereken masrafları karşılama umudunu görme özürlü oğlunun çıkartacağı kasete bağladı.

Sorgun Aydınlık Evler Mahallesi’nde oturan Kezban Kabay (49), 9 çocuğundan Arzu’nun görme özürlü, 7 yaşındaki Zafer’in ise hem zihinsel hem de bedensel özürlü olduğunu söyleyerek, "Maddi imkansızlıklardan dolayı hiçbir çocuğumun tedavisini yaptıramadım. Eşim de rahatsız olduğu için çalışamıyor. Geçimimizi komşuların yardımı ile sürdürüyoruz" dedi.
Ümitlerini görme özürlü 23 yaşındaki Tayyar’ın çıkartacağı kasete bağladıklarını ifade eden anne Keziban Kabay, "Oğlum müzik aletlerinden org, bağlama ve darbuka çalıyor. Daha önce bir kaset çıkarttı. Ancak kasetten hiç kar edemediğimiz gibi zarar ettik. Kendisinin çok güzel besteleri var. Eğer bir vatandaş bize yardım edip kaseti çıkartırsak bizim kurtuluşumuz olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Oğlunun kaset çıkararak ünlü olması halinde, yoksullara yardım edeceğini belirten anne Keziban Kabay, öncelikle çocuklarının tedavisini yaptıracağını kaydetti.
Görme özürlü Tayyar Kabay ise org ve bağlama çalmayı İstanbul Veysel Vardar Görme ve Engelliler Okulu’nda öğrendiğini söyledi. Tayyar Kabay, "Çok sayıda bestem var ama bir türlü onu kasetlere aktaramıyorum. Daha önce Ankara’da bir kaset yaptırdım ve bin adet bastırdım. Fakat yeterince tanıtım olmadığı için kasetlerimi satamadım. Şimdi bir kaset daha çıkartmak istiyorum, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı çıkartamıyorum. Hayırsever vatandaşlarımızdan bize yardım etmelerini istiyorum" dedi.

ÖMER ERTUĞRUL-YOZGAT (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 13:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayet çaylı IP: 85.99.237.xxx Tarih : 2.05.2007 22:23:30
ben kaset çıkartmak istiyorum ama nasıl yapacam nolur soyleyin adım hidayet ben besteyaptım ama yayınlayamıyorum nolur bana yardım edin allaha aşkına ben bestelemek istiyorum macarronun bideyişi yaban cı el mudonun bi deyişini yaptım besteledim nolur yardım edin kaset çıkartmak istiyorum