5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Defterdardan mükelleflere çağrı

DEFTERDARDAN MÜKELLEFLERE ÇAĞRI

Amasya Defterdar Vekili Erdoğan İnciroğlu, bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin kanunun tasarısının yasalaşması ile Amasya'da borcu olan 38 bin 881 tüzel ve gerçek vergi mükellefinin yapılandırmadan yararlanmasının beklendiğini söyledi.

Amasya Defterdarlığı hesaplarına göre 101 milyon liranın üzerinde vergi borcu alacakları olduğunu vurgulayan İnciroğlu, borçların yeniden yapılandırılması sonucu bu alacağın büyük bir bölümünün tahsil edilmesinin planlandığını belirtti. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, borçların ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitlerle ödenebileceğini anımsatan İnciroğlu, "Mükelleflerimizin bu kanun hükümlerine göre hesaplanan tutarı ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödemeleri halinde bu kanunun yayımlandığı tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre içerisinde herhangi bir faiz uygulanmayacaktır" diye konuştu.

Defterdar Vekili İnciroğlu, kanunun getirdiği imkanlardan faydalanmak isteyen mükelleflerin daha detaylı bilgiler alabilmeleri için Amasya Vergi Dairesi danışma birimlerine müracaat edebileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 17:55:04
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 18:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?